Sunday, October 11, 2009

NORWAY, CRAMPED

Gudfaren av psychobilly er død

Vokalist i kultbandet The Cramps døde bare 62 år gammel.
CECILIE ASKER
Publisert: 05.02.09 20:36
Oppdatert: 05.02.09

Lux Interior, vokalist i det amerikanske kultbandet The Cramps døde onsdag 4. februar på Glendale Memorial Hospital in Glendale, California.

Ifølge en pressemelding sendt ut samme dag av bandets pressetalsperson er dødsårsaken hjertesvikt. Interior, født Erick Lee Purkhiser, etterlater seg kona Kristy “Poison Ivy Rorschach” Wallace, som han både har vært gift med og spilt i band med iVed å blande rockabilly, punkrock og surferock, med sin pasjon for horror og gamle b-filmer, banet The Cramp vei for ny undergrunnsrock på slutten av 70-tallet. Og de får ofte æren for å være grunnleggerne av musikkgenren psychobilly, selv om Lux selv alltid har sagt at han ikke vil bli satt i bås.

Bandet har holdt det gående i mer en 36 år, og sluppet et tosifferet antall album. The Cramps fikk aldri et kommersielt gjennombrudd, men med en stor fanskare verden over, har det aldri vært et problemer for dem å få spillejobber. Forrige gang bandet spilte i Norge var på Øyafestivalen i 2006.

Lux Interior døde av hjertesvikt, ifølge pressemeldingen.
Foto: Nordby, Carl Martin


The Cramps
Enga Scene, Øyafestivalen - fredag 11. august 2006

Aldrende psykobilly med stil
Med en tydelig opplagt Lux Interior (Erick Purkhiser) i spissen Fotograf: Thomas Olseninntok smått legendariske The Cramps Øyafestivalens hovedscene Enga fredag kveld. Her fengslet de tildels sitt publikum med sin like legendariske form for psychorockabilly.

Den nå 64 år(!) gamle Interior fremsto på scenen som en slags Grev Dracula i dagslys, og satte nærmest sin langt mer velkjente rival Iggy Pop i skyggen med sin til tider svært eksentriske fremtreden. Men også musikalsk viser The Cramps anno 2006 som et tight og stødig band og leverer en konsert som må sies å være langt mer enn hva man i forkant hadde våget å forvente.

Med seg fra originalbesetningen var også hans kjære Poison Ivy Rorschach (Kristy Wallace), mens resten av bandet synes langt yngre enn det aldrende paret i front.

Lux Interior og hans kompanjonger på scenen bød på et tidvis spennende, dog ikke veldig variert sett, mens psykedeliske riff satte helt tydelige preg over de mange fremmøtte på gresset bak og foran scenkanten i den nå nesten tørre Middelalderparken, etter noen regnskyll tidligere på kvelden. (PAN)

NB!NRKs Nett-TV kan du eksklusivt se konsertene fra Øyafestivalen 2006 ut august!


No comments:

Post a Comment